Een ultieme match gaat volgens ons véél verder dan ‘de juiste’ diploma’s en werkervaring. Het gaat om potentie, leervermogen, drive, persoonlijkheid en competenties. Het cv is bij ons daarom niet verplicht en nooit leidend. Maar het biedt ons wel een schat aan informatie en levert vaak mooie gesprekken op. Welke nevenactiviteiten maken iemand blij? Welke keuzes heeft iemand in z’n loopbaan gemaakt en waarom? Op welke mijlpalen is iemand het meest trots?

Gebruik jij jouw cv? Hieronder vier dingen die wij bij elk exemplaar willen kunnen afvinken. No brainers? Bij zo’n 60% van de cv’s die wij ontvangen valt winst te behalen! Easy fixes, groot plezier.

1. Foutloos (maar écht)
Iedereen maakt ze: spel- en tikfouten. Maar staan ze in je cv of motivatiebrief? Zonde! En onnodig.

2: Omgekeerd chronologische volgorde
Je meest recente ervaring is vaak het meest relevant. Kortom: zet je cv in omgekeerde chronologische volgorde en plaats je meest recente opleidingen en werkervaring bovenaan. Ben jij een junior? Laat gerust zien welke bijbanen je hebt gehad tijdens je studie. Naarmate je langer werkt, kun je overwegen om je allereerste (bij)banen te skippen. Net als de basis- en middelbare school waar je op hebt gezeten trouwens.

3. Aangeleverd als PDF-document 
Je cv aanleveren in Word? No go! Niet alleen loop je het risico dat de opmaak verspringt, ook worden onbekende woorden rood onderstreept. Daar wordt geen enkel cv knap van. Er zijn talloze tools waarmee je binnen no time een oogstrelend cv maakt. Denk aan Canva.

4. Generiek of authentiek?
Hoe authentieker je cv, hoe beter. Zeker als copywriter, designer of content marketeer kun je je met een opvallend cv onderscheiden. Wij en onze opdrachtgevers willen niet alleen een beeld krijgen van jouw vaardigheden, maar ook van jou als persoon. Dat kan met een foto en/of een korte beschrijving van jezelf. Wees niet bang om in deze beschrijving ook iets te vertellen over wie jij bent als je niet aan het werk bent.

Ons jouw cv laten checken? Stuur ‘m in een e-mail naar info@mrktng.nl
Is jouw cv nu ready to go voor die ene droombaan? Check onze vacatures.