Al sinds MRKTNG.nl bestaat, roepen wij: ‘Dé marketeer bestaat niet’. En van deze stelling zijn wij nog steeds overtuigd. Het marketinglandschap is continu in beweging. En ook de communicatiewereld staat niet stil. Deze twee werkvelden gaan steeds meer in elkaar op. Als het ooit al aparte vakgebieden zijn geweest…

Tegelijkertijd zien we een andere ontwikkeling. Met de komst van steeds meer verschillende technologische mogelijkheden, zien we dat marketeers zich ook steeds meer kunnen specialiseren in specifieke methodes of hulpmiddelen. We kunnen veel gemakkelijker veel data verzamelen, en dat gebeurt dan ook volop. Door deze enorme berg aan data, kost het ook meer moeite om de data te interpreteren. En daar uiteindelijk op in te spelen. Dat vraagt kennis. En kennis vraagt aandacht en tijd. En zie, daar is een specialisatie ontstaan.

T- SHAPED MARKETEER
Het marketingvak vraagt dus eigenlijk twee -op het eerste oog- tegenstrijdige kwaliteiten. Enerzijds de allround marketeer met een brede basis. En anderzijds de specialist met een diepe kennis over één of twee marketingdisciplines. Wanneer je deze twee kwaliteiten combineert in één professional, krijg je de T-shaped marketeer. Deze marketeer heeft een brede basiskennis van alle marketingdisciplines. Maar in één of twee van deze disciplines heeft hij zich echt vastgebeten waardoor hij er een diepe kennis van heeft.

In bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien waaraan de T-shaped marketeer zijn naam te danken heeft. De professional in het voorbeeld heeft een brede basiskennis, van Design tot Analytics. Maar je kunt zien dat hij echt gespecialiseerd is in Advertising.

WELKE MARKETEER MOET IK AANNEMEN?
Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe marketeer, kan er nogal wat op je af komen. Wil je een bestaande functie invullen? Of wil je een nieuwe marketingfunctie creëren? Er is ontzettend veel mogelijk. En wij kunnen je helpen! Graag zelfs. We hebben al veel bedrijven geholpen de marketingafdeling opnieuw vorm te geven.

MRKTNG.NL HELPT
Dit doen we door samen met de opdrachtgever te onderzoeken waar het bedrijf naartoe wil. Welke kansen liggen er? En wat voor een marketeer past daarbij? Door onze kennis en expertise in de marketing zijn wij een volwaardige sparringpartner. Soms is uitgebreider onderzoek nodig. In dat geval hebben we de mogelijkheid één van onze partners in te schakelen.

OP ZOEK NAAR DE BESTE MATCH
Wanneer duidelijk is waar je mee geholpen bent, gaan wij op zoek naar de perfecte match tussen jouw bedrijf en de nieuwe marketeer. We kijken zowel naar kennis en kunde als naar de persoonlijkheid van deze marketeer. Zodat we de best passende kandidaten kunnen voorstellen.

DE BESTE MATCH AL IN HUIS
Soms heb je al geweldige marketeers in huis. Maar mist er nog wat. Specifieke kennis of competenties bijvoorbeeld. MRKTNG.nl kan ook hierbij helpen. Aan de hand van de toekomstvisie die je voor je bedrijf hebt, onderzoeken wij welke kennis er ontbreekt. Zo kunnen wij adviseren over passende opleidingen. Maar we kunnen ook medewerkers opleiden binnen jouw organisatie samen met onze partners.

BENIEUWD WAT WE VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?
Wij helpen je graag! Benieuwd hoe? Over onze werkwijze en eerdere succesvolle samenwerkingen kunnen we je persoonlijk meer vertellen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.