Jouw partner in crime als het om je loopbaan gaat

‘Dus jij helpt mensen aan een nieuwe baan?’ Zelf omschrijft Carianne haar werk liever als het ondersteunen van marketeers en communicatie professionals in hun loopbaan. Op welke manier dan ook. En met haar post hbo diploma Loopbaan- en Talentcoaching op zak is zij nu nog beter in staat om dit te doen. Carianne vertelt je graag over deze stap in háár loopbaan.

“Hoewel het onze core business is, hebben we ons bij MRKTNG.nl nooit blindgestaard op het vullen van vacatures. We willen marketeers helpen bij het vormgeven van hun ideale loopbaan. En dat betekent lang niet altijd een nieuwe job. Ons partnership met Beeckestijn Business School helpt je bijvoorbeeld juist te groeien in je huidige baan. We investeren in langdurige relaties en de meeste marketeers uit ons netwerk kennen we al jaren. Zo kunnen we die rol van sparringpartner ook écht pakken. We denken proactief en kritisch mee, we adviseren, we signaleren vroegtijdig kansen bij werkgevers of creëren deze zelfs.

“Wie werkt vanuit z’n talent, komt maximaal tot z’n recht. En dat betekent een win-win voor zowel werknemer als werkgever.”

Werken vanuit je talent
“Overduidelijk is dat werkgeluk aan de basis ligt van elke duurzame relatie tussen werknemer en werkgever. En wij geloven er heilig in dat werken vanuit je talent werkgeluk maximaliseert. Als jij doet waar je écht intrinsiek gelukkig van wordt en goed in bent, dan kom je het beste uit de verf. En dus gaan ik en mijn collega Suzette in alle gesprekken op zoek naar de persoon achter de marketeer. Wie ben je? Waar word je gelukkig van? Waar droom je van? De opleiding Loopbaan- en talentcoaching heeft mij de handvatten gegeven om nog beter de juiste vragen te stellen en relevante info boven tafel te krijgen.”

Intrinsieke motivatie en drijfveren
“Ik maak ook graag gebruik van de TMA (Talenten Motivatie Analyse). Deze analyse gaat in op intrinsieke motivatie, drijfveren en (onbenut) talent. Toen ik deze analyse zelf een paar jaar geleden deed, werd voor mij kraakhelder waarom ik dit werk zo leuk vind, maar ook waarom ik continu tegen bepaalde dingen aanloop. Zowel zakelijk als privé. Bingo! Deze inzichten gun ik mijn kandidaten ook en dus liet ik me twee jaar geleden al opleiden tot erkend TMA Professional.”

“De meeste hbo en wo-opgeleide marketeers zijn cognitief tot alles in staat, maar zijn daardoor hun talent en passie uit het oog verloren.”

Bewust met je loopbaan bezig zijn
Ik spreek zoveel mensen die cognitief tot vrijwel alles in staat zijn maar daardoor uit het oog zijn verloren wat hun talent en passie is. Dan kan talentcoaching interessant zijn. Maar eigenlijk is het nuttig voor iedereen die graag bewust bezig is met werk en zijn/haar loopbaan. Ook geplaatste kandidaten kloppen nog regelmatig aan voor tips en advies.

Gratis en vrijblijvend
Weet jij al precies wat je wil en wie je bent en zoek je gewoon een toffe job? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom ? Overigens betekent loopbaanbegeleiding echt niet meteen een maandenlang traject. Een gesprek van 1 à 1.5 uur is gratis en vrijblijvend en kan al heel verhelderend zijn. En kleine aanpassingen leiden vaak tot heel veel meer werkplezier.

“Loopbaan- en talentcoaching kan ook in teamverband zorgen voor veel meer synergie en maximale output.”

Maximale output in teamverband
Next? Ik denk dat de TMA en mijn kennis over talentcoaching ook heel interessant kunnen zijn in teamverband. Hoe kun jij optimaal gebruik maken van de talenten en ambities van je collega’s? En hoe haal je als manager met deze kennis het beste uit je team? Meer synergie en maximale output guaranteed. Maar nu eerst nadenken over een functietitel op LinkedIn, die echt omvat wat ik doe en waar ik voor sta. Ik denk aan Marketing Loopbaanpartner. Wat denk jij?

Meer weten?
carianne@mrktng.nl of 0653463136. Appen mag ook!