Talent Motivatie Analyse: “Verrek, ik heb een energielek!”

De Talent Motivatie Analyse (TMA) is een assessment dat iemands drijfveren in beeld brengt en koppelt aan talenten en competenties. Waar krijg je energie van en wat kost je juist energie? De eerste keer dat ik, Suzette, een TMA deed was bij mijn vorige werkgever. Het assessment kwam precies in een periode dat ik twijfelde aan mijn rol. Het werk vond ik in basis nog steeds leuk, de collega’s waren top en toch ervaarde ik niet meer het werkplezier dat ik eerder wel had. Ik kwam steeds vaker vermoeid thuis. En toen was daar de uitslag…

Feest der herkenning, eye opener en slap in the face all in one
Ten eerste was ik verrast hoezeer ik mezelf herkende in de uitslag. De manier waarop ik het liefst communiceer, samenwerk, word gemanaged, me gedraag in een groep: het klopte allemaal! Maar er waren ook een aantal eye openers. Er stond bijvoorbeeld: ‘Suzette heeft nauwelijks tot geen behoefte aan orde en structuur.’ Als Projectmanager maakte ik dagelijks planningen, zorgde dat deadlines gehaald werden, takenlijstjes afkwamen en procedures gevolgd werden. Grote kans dat deze werkzaamheden me relatief veel energie kostten en weinig opleverden. Een energielek dus, mag je wel zeggen. De talenten die juist naar boven kwamen, waren ‘grensverleggend’, ‘hulpvaardig’ en ‘open minded.’

“Ik was verrast hoezeer de uitslag van de TMA klopte”

Van Projectmanager naar Content marketeer en Stagebegeleider
Gelukkig werd er met me meegedacht en hebben we samen een nieuwe invulling aan mijn rol gegeven. Zo werden een aantal taken overgedragen aan andere collega’s en kreeg ik de kans meer creatief en coachend bezig te zijn. Ik werd eindverantwoordelijk voor content en de stagiaires op onze afdeling. En meteen voelde ik me veel beter! Inmiddels ben ik niet meer werkzaam bij deze werkgever. Maar ook in de zoektocht naar mijn huidige job bij MRKTNG.nl heb ik ook veel gehad aan de TMA. Ik wist namelijk veel beter wat mijn talenten waren en waar ik écht blij van werd.

Dat je iets goed kan, wil niet zeggen dat er blij van wordt
Mijn collega Carianne is ook gecertificeerd TMA specialist. Ik vroeg haar hoe zij hierover denkt. “In je werkzame leven worden veel dingen aangeleerd. Dat kan ervoor zorgen dat je uit het oog verliest waar je nu écht blij van wordt in je werk. Want dat je iets goed kunt, wil niet zeggen dat je er blij van wordt en er energie van krijgt. De TMA is een uitstekende tool om dit inzichtelijk te maken. Het schijnt een licht op jouw intrinsieke drijfveren en talent. En ik geloof er heilig in dat werken vanuit je talent werkgeluk maximaliseert”, aldus Carianne.

“Werken vanuit je talent maximaliseert werkgeluk”

Over de TMA
De TMA wordt online afgenomen en bestaat uit ongeveer 300 vragen en stellingen. Invullen duurt ongeveer een uurtje. De uitslag komt in een rapport dat vervolgens uitgebreid wordt besproken met Carianne. Meer lezen over de TMA? Dat doe je hier. Je leest daar ook verhalen van andere marketeers die een TMA hebben gedaan.

Bellen of mailen voor meer informatie mag natuurlijk ook! Ik vertel je graag de details en beantwoord al je vragen.

T | 0620832547
E | suzette@mrktng.nl