Wat kan een Talent Motivatie Analyse voor jou betekenen?

Wij geloven er heilig in dat werken vanuit talent je werkgeluk maximaliseert. Wie doet waar hij goed in is, komt het beste uit de verf. Maar dat je ergens goed in bent, betekent niet automatisch dat je er ook energie van krijgt. De Talent Motivatie Analyse (TMA) maakt talent inzichtelijk maar legt ook bloot waar je intrinsiek minder blij van wordt. Fijn! Als je werkplezier mist bijvoorbeeld of twijfelt of je (nog) op de goede plek zit. Maar ook als je benieuwd bent of jouw beoogde next step ook écht bij je past. Hieronder een aantal voorbeelden van marketeers die bij ons een TMA deden en zo waardevolle inzichten kregen.

1. De Eventmarketeer met weinig talent voor flexibiliteit
Een van onze eerste TMA’s deden we met een Eventmarketeer. Ze had, naar eigen zeggen, de allerleukste baan ter wereld. Leuke collega’s, de tofste events en veel vrijheid. En toch kwam ze elke avond moe thuis. Wat in de TMA direct opviel was haar lage score op flexibiliteit. Zij hield van strakke planningen en lange termijn denken. Fulltime brandjes blussen en last minute timetables omgooien gingen haar prima af, maar kostten haar ongelooflijk veel energie.

“Ineens viel het kwartje. Ik dóé heel flexibel, maar bén het eigenlijk niet.” Op ons advies heeft ze heeft de uitslag van haar TMA besproken met haar werkgever. Guess what? Er is een nieuwe eventmanager aangenomen! En de dame in kwestie? Zij bedénkt nu de events en verzorgt de social campagnes en meer. Nu heeft ze écht de allerleukste baan ter wereld. Win-win!

2. De online marketeer met veel creatief talent

“Ik twijfel of ik überhaupt nog wel marketeer wil zijn”, was het eerste dat deze online marketeer zei toen hij aanklopte voor loopbaanadvies. Wat bleek? In het begin van zijn job was hij vooral bezig met het bedenken van campagnes. Ongemerkt werd dashboarding een steeds belangrijker onderdeel van zijn dagelijkse werkzaamheden. Hij scoorde laag op gedetailleerd en doelgericht werken en hoog op creativiteit. Rapporteren van data ging ‘m prima af, maar maakte hem niet blij. Na overleg is hij nu content creator!

3. De Marketing Manager met weinig talent voor sociale empathie
Wij zien dit vaak gebeuren: marketeers die organisch doorgroeien tot marketing manager van een team. Fantastische kans die je met beide handen aangrijpt. Toch? Een dame deed bij ons de TMA om te ontdekken of dit inderdaad de stap was waar zij blij van ging worden. Ze scoorde minimaal op leidinggeven, sociale empathie en coachen. Dat wil overigens niet zeggen dat ze het niet zou kunnen. Het is wel een indicatie dat ze er waarschijnlijk niet blij van gaat worden.

Samen met ons ging ze op zoek naar een nieuwe baan waar haar talenten wel optimaal tot hun recht kwamen. Dit werd een autonome job, met veel vrijheid en creativiteit.

4. De Projectmanager met weinig talent voor orde en structuur
En dan is er nog het voorbeeld van onze eigen Suzette: de Projectmanager zonder behoefte aan orde en structuur. Zij schreef een blog over haar ervaringen met de TMA. Die lees je hier.

Over de TMA
De TMA wordt online afgenomen en bestaat uit ongeveer 300 vragen en stellingen. Invullen duurt ongeveer een uurtje. De uitslag komt in een rapport dat vervolgens uitgebreid wordt besproken met Carianne. Meer lezen over de TMA? Dat doe je hier

Bellen of mailen voor meer informatie mag natuurlijk ook! We vertellen je graag de details en beantwoorden al je vragen.

T | 0314 20 00 90
E | info@mrktng.nl