De PPA biedt snel en grondig inzicht in iemands gedragsvoorkeuren en communicatiestijl op de werkvloer.

Wat is de PPA?
PPA staat voor Persoonlijke Profiel Analyse en is ontwikkeld door Thomas International. Een toonaangevend bedrijf dat psychologie, technologie en data combineert in de ontwikkeling van assessments onder andere voor werving en selectie.

Een PPA wordt niet standaard afgenomen tijdens een procedure. Het kan zijn dat wij dit adviseren of dat jij, als opdrachtgever, hierom vraagt. De kandidaat beslist of hij/zij het assessment doet, of niet. Tijdens een procedure is de PPA voor een kandidaat gratis. Voor opdrachtgevers zit er één PPA in de procedure inbegrepen. De PPA is ook los af te nemen, bijvoorbeeld voor huidige werknemers. De kosten hiervoor bedragen € 200,- Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

De uitkomst van een PPA
De PPA biedt een gedetailleerd profiel van de sterke punten en aandachtspunten van een individu, zijn/haar communicatiestijl, waarde voor de organisatie, motivatoren, angsten en gedrag onder druk. Dit wordt geduid in een kleurenprofiel (rood, groen, geel en blauw) zoals sommigen dit zullen kennen van de DISC-analyse.

De PPA staat nooit op zichzelf en kan niet worden gezien als ‘de waarheid’. Het is altijd ondersteunend aan de gesprekken die we voeren met de kandidaat, iemands persoonlijkheid en cv. Maar het kan voor zowel de opdrachtgever als de kandidaat een bevestiging zijn dat de organisatie, het team en de functie passend zijn.

Hoe gaat een PPA in z’n werk?
1. Wij sturen de kandidaat per e-mail een link waarmee hij/zij de PPA kan doen.
2. We plannen een (online) afspraak in met de kandidaat om de uitslag samen te duiden.
3. Vervolgens delen we de uitslag en onze kijk daarop met de opdrachtgever.

De daadwerkelijke rapportage van dit assessment wordt alleen met goedvinden van de kandidaat gedeeld met een opdrachtgever.

Meer weten?
Wil je meer weten over de PPA? Neem dan contact met Carianne. Zij is gecertificeerd voor het afnemen en analyseren van dit assessment. Je bereikt haar via carianne@mrktng.nl Bellen of appen mag ook, naar 06 53 46 31 36.