Just don’t!

 

Veel blogs beginnen met het beschrijven van tactieken die je moet toepassen om op te vallen tijdens een sollicitatieronde. Helaas blijven de bad habits daarbij buiten beschouwing. Wij hebben onze recruiters gevraagd naar de meest voorkomende fouten tijdens het solliciteren en die kwamen met 5 handige DON’TS!

DON’T: Een fout e-mailadres

Eh nee, niet fout als in dat die niet werkt maar fout qua benaming. liesjuh1991@hotmail.com, nee dat kan dus echt niet. Zorg ervoor dat je een e-mailadres aanmaakt die duidelijk is en professioneel overkomt.

DON’T: Veel te vroeg komen

Dat te laat komen niet goed is snappen we wel, maar te vroeg komen wekt ook vaak irritatie op. Zorg ervoor dat je ruim 5 minuten van te voren aanwezig bent en je bent perfect op tijd. Zo geef je degene waar je een gesprek mee hebt de mogelijkheid om zich rustig voor te bereiden.

DON’T: De foute selfie

Een stukje persoonlijkheid meegeven aan je CV is natuurlijk belangrijk, dus een foto is onmisbaar. Zorg alleen wel dat de foto die je gebruikt representatief is en past bij de stijl van het bedrijf waar je solliciteert. Wanneer je in de communicatie van een bedrijf ziet dat ze een beetje humor en gekkigheid wel weten te waarderen is een gekke selfie gebruiken nog helemaal niet zo’n heel slecht idee.

DON’T: De stalker

 Het is altijd goed om pro actief te zijn en contact op te nemen met het bureau of de werkgever met de vraag of er al meer bekend is. Maar je leest het goed doe dit 1 keer maar blijf dit niet doen. Dan ga je namelijk irritaties opwekken en dat wil je natuurlijk niet. Ze laten het je écht wel weten wanneer er meer bekend is.

DON’T: Niet jezelf zijn

Sociaal wenselijke antwoorden geven, jezelf op de vlakte houden, proberen te zeggen wat de ander (waarschijnlijk) graag wil horen, dat werkt niet. Denk dus niet dat wanneer je alle pluspunten uit de vacature pakt en presenteert alsof dit ook precies jouw eigen sterke punten zijn dat het geloofwaardig overkomt. Wanneer je niet écht jezelf bent, krijgt de ander geen beeld van wie jij bent en wat je vindt en kan dus ook niet beoordelen of jij het aankunt en of je er past. Conclusie: wees dus altijd lekker jezelf!

2019-08-29T16:01:44+02:00

Laatste nieuws & blog

Klantverhaal | BBA Pumps

30 juni 2021|

Al meer dan 60 jaar is BBA Pumps een toonaangevende producent van mobiele pompen en leidingsystemen. De pompoplossingen van BBA Pumps staan voor kwaliteit, duurzaamheid en worden over de hele wereld geleverd. Door voortdurende innovatie [...]

Klantverhaal | Vink Kunststoffen

10 mei 2021|

Vink Kunststoffen, gevestigd in Didam, heeft ruim 65 jaar ervaring in het toepassen van kunststof halffabricaten. Het bedrijf heeft een breed voorraadprogramma in kunststof platen, folie, staven, profielen en leidingsystemen.  Na het succesvol invullen van [...]